Mesto do skrášlenia Ulice 1. mája investovalo 45.831 eur

15.08.2012 Poprad

Poprad 15. augusta (TASR) - Mesto Poprad realizovalo v priebehu minulého týždňa projekt revitalizácie Ulice 1. mája, ktorá sa dnes pýši novou výzdobou. V tejto časti mesta vysadili viac zelene, vznikli upravené oddychové zóny a nechýbajú ani nové odpadkové koše.
"Celkové náklady na realizáciu tohto cieľa predstavujú 45.831 eur. Naším zámerom bolo doplniť zeleň a vytvoriť na tejto ulici oddychovú plochu, ktorá tu absentovala," uviedol pre TASR primátor Popradu Anton Danko.
Radnica verí, že týmto krokom sa podarí oživiť ulicu, ktorá je využívaná ako priechod na námestie. Zámer revitalizácie spomínanej ulice je podľa primátora súčasťou celého radu opatrení zameraných na oživenie a zatraktívnenie centra mesta.
Na ulici vysadili 15 višní krovitej, ktorá dosahuje v dospelosti výšku približne päť metrov. Druh dorastajúci do takejto výšky zvolili preto, aby nedochádzalo k problémom pri inštalácii vianočnej výzdoby.
Stromy sú vysadené do kvetináčov vysokých jeden meter, v ktorých sa nachádzajú aj letničky kombinované do troch rôznych farebných kombinácií. Okrem toho na ulici umiestnili aj 24 parkových lavičiek z jatobového dreva, ktoré sú umiestnené jednotlivo medzi kvetináčmi.
 

Vyberte región